Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı-IAEC bu yıl 6. kez düzenlendi.

‟Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı IAEC”; otomotiv endüstrisinde yaşanan köklü değişimin getirdiği fırsat ve riskleri mercek altına aldı. Konferans; Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından Amerikan Otomotiv Mühendisleri Birliği’nin (Amerikan Society of Automotive Engineers- SAE International) iş birliğiyle altıncı kez düzenlendi. “Otomotivde Ezber Bozan Dönüşüm” ana temasıyla online olarak düzenlenen etkinlikte; otomotiv endüstrisindeki en yeni gelişmeler paylaşıldı.

Konferans Başkanı Prof. Dr. Şirin Tekinay’ın açılış konuşması ile başlayan IAEC 2021’in düzenleyici kurumların başkanlarının katıldığı ilk oturumunda “Otomotivde Ezber Bozan Dönüşüm” konusu tartışıldı. Oturumda  Yönetim Kurulu Başkanımız Haydar Yenigün de sektörün gelişimi noktasında gençlerin önemine dikkat çekerek, “Türkiye’de mobilite ile ilgili aplikasyonlardan tutun software yazanından, kalibrasyon yapanına kadar çok değerli bir genç popülasyon var. Mühim olan bu kişileri, motive edecek ortamları yaratmak, sistemleri kurmak ve katma değeri artırmak. İhracat sürekliliği için en büyük yatırımın insan olduğuna inanıyorum. Onun içinde de önümüzdeki 5-10 yılda mühendis ve teknisyenlerine yatırım yapmamız gerekiyor. Türkiye’nin yakaladığı momentumun, otomotivin elde ettiği liderliğin, büyük bir değişimin içinde olduğumuz bu dönemde sürdürülebilir olması çok değerli. Risk altında olduğunu düşünüyorum. Yarattığımız katma değer ve ihracat rakamları insana yatırım yaparak sürdürülebilir” dedi. 


IAEC 2021, daha sonra “Otomotivde Dönüşüm” başlıklı oturumla devam etti. Deneyimli otomotiv gazetecisi Okan Altan’ın moderatörlüğünü üstlendiği oturumda; Adastec Corp CEO’su Dr. Ali Ufuk Peker, AVL Türkiye Yazılım ve Otonom Sürüş Teknolojileri Departman Müdürü Dr. Emre Kaplan, Ohio State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Güvenç panelist olarak yer aldı. “Alternatif Yakıt Teknolojileri” başlıklı oturumdan önce ICCT “Fuels Researcher” Chelsea Baldino bir açılış konuşması yaptı. Moderatörlüğünü Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP) Başkanı Ernur Mutlu’nun üstlendiği “Alternatif Yakıt Teknolojileri” oturumuna ise panelist olarak AVL Kamyon & Otobüs ICE Güç Sistemleri Ürün Müdürü Bernhard Raser, Otokar Strateji Geliştirme Direktörü Cenk Evren Kükrer, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Erkey ve FEV Consulting GmbH Müdürü Thomas Lüdiger katıldı.

IAEC 2021’de ikinci gün!

IAEC 2021’in ikinci günü; TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş’ın konuşmasıyla başladı ve akabinde “Dijital Ürün Geliştirme ve Üretim Teknolojileri” oturumu ile devam etti. Bu oturumun moderatörlüğünü geçmiş dönem konferans başkanı ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İlhan Gökler üstlenirken, Ford Otosan İleri Üretim ve Ürün Teknolojileri Lideri Elif Gürbüz Ersoy, Capgemini CTIO’su Jean-Marie Lapeyre ile Fraunhofer Institute for Industrial Engineering İcra Kurulu Direktörü Prof. Dr. Oliver Riedel oturumun panelistleri oldu. Öğleden sonra etkinlik, Avrupa Komisyonu CSO’su Dr. Jorge Perreira’nın açılış konuşmasıyla başladı ve “AB Yeşil Mutabakatı Etkileri” başlıklı oturumla devam etti. Moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın yaptığı oturumda; ACEA Ticari Araçlar Direktörü Thomas Fabian, TEPAV Bölge Çalışmaları Program Direktörü, TEPAV Global CEO’su Prof. Dr. Güven Sak ile BASEAK Partner’den Şahin Ardıyok panelist olarak yer aldı.


Diğer Haberler