4. OTOMOTİV SANAYİİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İYİ UYGULAMALAR SEMİNERİ

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) bünyesinde sürdürülen İSG Komitesi faaliyetleri sosyal sorumluluk projesine dönüştürülerek OSD üyelerinin İSG konusunda yapmış olduğu çalışmalar ve iyi uygulamalar ilgili paydaşlara aktarılıyor. Bu amaçla düzenlenen “Otomotiv Sanayiinde İş Sağlığı ve Güvenliği İyi Uygulamaları Semineri”nin dördüncüsü OSD ve TAYSAD işbirliği ile gerçekleştirildi.

OSD üyelerinin İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yapmış olduğu çalışmalar ve iyi uygulamalar hem Türkiye hem de uluslararası düzeyde ödüller alıyor ve örnek gösteriliyor. Konunun öneminin bilinci ile OSD bünyesinde sürdürülen İSG Komitesi faaliyetleri kapsamında OSD üyeleri, bu başarıyı bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürerek  yapmış oldukları çalışmalar ile iyi uygulamaları diğer paydaşlara aktarıyor. Bu amaçla geleneksel hale gelen Otomotiv Sanayiinde İş Sağlığı ve Güvenliği İyi Uygulamaları Seminerinin dördüncüsü OSD ve TAYSAD işbirliği ile TOSB Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Otomotiv tedarik sanayi yöneticileri ve İSG uzmanlarından  büyük ilgi gören ve yaklaşık 140 katılımcının yer aldığı seminerde açılış konuşması yapan OSD Genel Sekreteri Osman Sever, TOSB ve TAYSAD’a destekleri için teşekkürlerini sundu. Konuşmasında sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmanın her şeyden önce temel insan hakkı olduğunu belirterek, iş sağlığı ve güvenliğinin temininin öncelikle insani sorumluluğumuz olduğunu ifade etti. Ayrıca toplumsal refah ve kalkınma açısından da ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğinin temin edilmesinin önemini vurguladı. Bu çerçevede, OSD üyelerinin bilgi birikim ve tecrübelerinin, sosyal sorumluluk çerçevesinde aktarmak konusundaki bu girişimin örnek olması dileklerini iletti.

Seminere katılan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İSG Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt ise konuşmasında Bakanlığın çalışma ve faaliyetlerini aktardı. İSG kültürünün yerleşmesinin önemine işaret ederek, özellikle İSG kültürünün yerleşmesi ve eğitimin arttırılması yönünde çalışmaların öneminin altını çizdi. Kurt konuşmasında, kamu sanayi işbirliğinin ve iyi uygulamaların paylaşımının önemi ve böyle bir etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu etkinliklerin periyodik olarak yapılmasının, ülkemiz İSG performansına olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Seminer kapsamında ODTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Murat Can Ocaktan “Farkındalık Yaratmada Kurum Kültürünün Rolü ve Liderlik” konulu sunumunu yaparak, işyerlerinde güvenlik kültürü ve davranış odaklı güvenlik yönetimi kurulması konusundaki akademik yaklaşımları aktardı. İSG çalışmalarında kurum/işletme kültürünün önemi, tüm paydaşların sorumluluk almalarının gerekli olduğu, doğru araçların doğru zamanlarda kullanılması ve tüm çalışmaların öznesinin “insanˮ olduğunun önemini vurguladı.

OSD İSG Komitesi Başkanı ve aynı zamanda Ford Otosan temsilcisi Bülent Özkan, Tofaş’dan Ayhan Aydın, MAN’dan Elif Tez, Toyota’dan Adil Taşkın ve Oyak Renault ’dan Hakan Turan firmalarındaki İş Güvenliği uygulamaları konusundaki sunumlarında kendi firmalarındaki İSG uygulamalarını ve iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşarak, seminer sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.




Diğer Haberler