OTOMOTİV SANAYİSİNDE KİLİDİ KIRMAK ARAŞTIRMASI

KPMG Türkiye, iş dünyasında kadın yöneticilerin varlığına ayna tuttuğu ‘Kilidi Kırmak’ araştırmaları serisinin üçüncüsünde otomotiv sanayiini inceledi. KPMG’nin Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) işbirliği ile gerçekleştirdiği araştırmada yer alan yönetici pozisyonunda görev yapan kadın liderlerin başarı hikayeleri, kadın çalışan oranının erkek çalışan oranına göre az olduğu otomotiv dünyasında dengenin değişmeye başladığını gösteriyor.

KPMG Türkiye’nin yaptığı ‘Otomotiv Sanayiinde Kilidi Kırmak’ araştırmasına, Türkiye otomotiv sanayiine yön veren OSD’nin üyesi olan şirketlerde görev yapan 19 kadın yönetici katıldı. Yüzde 89’u mühendis olan katılımcıların yüzde 68’i lisans, yüzde 32’si ise yüksek lisans mezunu. Yaşları 35-53 arasında değişen ve sanayide 13-30 yıllık tecrübeye sahip kadın yöneticiler, kadın çalışan oranının az olduğu otomotiv dünyasında bu dengeyi kadınlar lehine nasıl çevirdiklerini anlattı.

Araştırma sonuçlarının otomotiv sanayiinde görev alan kadın yöneticilerin katılımı ile paylaşıldığı panel, Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu Yaprak moderatörlüğünde, Tofaş, Malzeme ve Algılanan Kalite Mühendisliği Yöneticisi Demet Dengiz Oral, TürkTraktör Ambarlar İç Lojistik Müdürü İlkem Demet Şensoy Yanar, KPMG Denetim ve Güvence Hizmetleri Bölüm Başkanı, Şirket Ortağı Nesrin Tuncer ve Otokar CAD Sistemleri Birim Yöneticisi Ramise Koçak’ın panelist olarak katılımı ile gerçekleştirildi.

Rapor için tıklayınız.


Diğer Haberler